محل تبلیغات شما

در پی حساسیت های بیشتر به جهت آشنایی با حوادث و احتمال وقوع عملیات های خطرساز و به جهت بالابردن قدرت تصمیم گیری و آشنایی آتشنشانان با شرایط پیش بینی نشده، باید بستری مناسب نسبت به این امر مهم و خطیر فراهم شود.

از انجاییکه که اکثر اتشنشانان در شرایط هایی همچون گرفتاری در دود، سد معبرهای موجود  و همچنین عدم دید مناسب در طول عملیات، مواجه نشده اند، باید بستری فراهم نمود تا حتی المقدور تمریناتی از این قبیل برای این عزیزان اجرایی شود.

آتشنشانی فاز ۱۳ رجب با ابتکاری نو اندیش و خاص، این موقعیت عالی و مهیج را برای آتشنشانان فراهم نمود.

 

 

با وجود تلاش های پیوسته برای درک سیستم های تمرینی زنده ومزایای که دارند، بسیاری از سازمان ها هنوز نمی دانند چه فاکتور هایی در این تمرین ها در نظر گرفته شود. چندین سال قبل تمرین آتش نشانی شامل جمع آوری چوب و آتش زدن آنها و تلاش آتش نشانان برای خاموش کردن آن بود. این روش مطمئن وسازگار با محیط زیست نبوده و نیست. سیستم های تمرینی زنده و مدرن که به آن مربی آتش می گویند. روشی است که امن و قابل اطمینان وسازگار با محیط زیست بوده که پیشنهاد و اجرایی می گردد. این گونه تمرینات می‌تواند سناریوی خاص و واقعی برای آتش نشان شبیه سازی کند که آتش نشانان با یک شرایط واقعی عملیاتی روبه رو شوند وتمامی خطرات و حس واقعی یک عملیات زنده را درک و تجربه کنند. که در یاد گیری مطالب آموزشی تاثیر چندین برابری دارد وچون آتش نشان در این شرایط واقعی قرار می گیرد قطعا در حوادث واقعی نتیجه بهتری حاصل می گردد. بر این اساس و توضیحات فوق مدیریت آتش نشانی فاز 13 برآن برآمد که با همکاری تیم آتش نشانی کنسرسیوم یک اتاق دود واقعی برای آموزش آتش نشانان پالایشگاه فاز13 بسازد تا شرایط واقعی برای آنان شبیه سازی نماید. هدف از ساخت این مجموعه اموزشی:

1.چک آتش نشان از لحاظ روحی و روانی جهت ورود به محیط های پر از دود حرارت. 2.اموزش و تمرین مدیریت کردن هوای دستگاه تنفسی آتش نشان در مواقعی که در یک فضای غیر قابل پیش بینی که راه خروج آن مشخص نیست قرار گرفته اند.

3.اموزش و تمرین مدیریت کردن راه های ورودی به فضاهایی که مشخص نیست به کجا ختم می شود. یعنی آتش نشانان باید در صورت عدم موفقیت برای پیدا کردن راه خروج در ذهن خود راه ورودی که آمده است پایش وبه راحتی بتواند به محلی که ورود پیدا کرده است باز گردند که ذهنیت فوق العاده قوی و هوش بالای می طلبد.

4.کنترل استرس و ترس عملیاتی که در شرایط واقعی در صورت عدم کنترل استرس برتمامی عملیات ورود و خروج تاثیر گذار خواهد بود. مثل تمام کردن هوای دستگاه تنفسی که استرس سبب مصرف بیشتر هوای آن می شود. گم کردن مسیر و عدم تمرکز بر کار در حال انجام.

5.آموزش و تمرین نحوه پیدا کردن مسیر های درست در فضا های با دید صفر به همراه دستگاه تنفسی

6.آموزش و تمرین نحوه جستجو ونجات مصدومین در فضایی با دید صفر و موانع دشوار به همراه دود و حرارت

7.اموزش و تمرین فرماندهی تیم در زمان جستجو ونجات با طناب راهنما و قوانین آن در پاره ای از مواقع آتش نشانان چون با این فضاها آشنایی ندارند و قبلا تجربه نکرده اند در صورتی که دریک ساختمان صنعتی و مسی که درحال سوختن است و فضای دید مملو از دود وحرارت است قرار بگیرند نه تنها از استرس به این مکان ورود نمی کنند بلکه اگر هم ورود کنند ممکن است به دلیل عدم تجربه و آموزش کافی جان خودرا نیز به خطر اندازند. قابل ذکر است تمامی مراحل ساخت این فضای آموزشی توسط تیم آتش نشانی پالایشگاه 13 صورت پذیرفت که شامل: طراحی به سبک مدرن، تامین متریال(کانتینر، اسکافلد، مش، رنگ و و سایل جوشکاری برشکاری) ، اجرای طرح وراه اندازی و بهره برداری آن بوده است این شرایط به گونه ای پیش رفت که تیم آتش نشانی در ابتدا دلسرد از درست کردن این فضای آموزشی گردید اما با پیگیری های مداوم مسول ایستگاه و همکاری مدیران ارشد ایمنی پتروپایدار خوشبختانه این مقصود به ثمر نشست و اینک می‌توانیم افتخار و ادعا نمایم که اولین پالایشگاه ایرانی ساخت در پارس جنوبی هستیم که دارای همچین فضای آموزشی واقعی و مدرن بوده ومی باشد. چرا که چنین فضای آموزشی فقط درفاز 2و3 آن هم در زمان ساخت توسط شرکت توتال در زمین آموزشی آتش نشانی بوده است و شرکت توتال اقدام به ساخت آن کرده بود این درحالیست که موانع و شرایط اتاق دود فاز 2و3 بسیار ساده تر از اتاق دود فاز 13 می باشد به طوری که اتاق دود فاز 13 دارای موانع وپیچدگی های بیشتری بوده و تمامی موانع آن قابل تغییر می باشد و هر بار می‌توان سناریوی جدید ورود وخروج در آن اجرا کرد. وتشکر ویژه از مدیریت ایمنی پتروپایدار جهت پیگری واگذاری کانتینر از ریاست کارگاه باشد که این مجموعه آموزشی برای آتش نشانان منطقه پارس جنوبی تاثیر فراوانی در تجربه ایشان گذاشته که انشالله با این و9تجارب بتوانند در حوادث واقعی جان خود و دیگر هم وطنان کشور عزیزمان ایران که مشغول تلاش و جهاد در این منطقه صنعتی می باشند در حوادث پیش آمده را نجات دهند و سبب افتخار گردند.

ابوالفضل کریم آبادی، ریاست آتشنشانی فاز ۱۳

آتشنشانی فاز ۱۳ رجب نمره قبولی در نظم و آموزش های تخصصی منطقه

ابوالفضل کریم آبادی آتشنشان دوره های آموزشی

آتش ,های ,واقعی ,شرایط ,دود ,آموزشی ,آتش نشانی ,آتش نشانان ,و تمرین ,شرایط واقعی ,آتش نشان ,هوای دستگاه تنفسی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها